Att upptäcka att man kan göra det mesta själv efter att man testat på att bo på landet är en rolig upplevelse och man önskar att fler och fler fick uppleva hur det känns. Det finns såklart väldigt mycket olika saker som man kommer att få leva med när man väljer att bo på landsbygden som man inte är van vid om man kommer från storstäder, men för vissa är det just lugnet som man behöver.

En väldigt positiv sak med att bo på landet är att man får mycket lugn och ro och man får också mycket frisk luft. Att ha en egen trädgård som ligger långt från motorvägar och oljud där blommor, fruktträd och annat vackert kan växa i frid är en mycket trevlig sak att se och vara delaktig i. Att se hur naturen i all sin prakt kan få växa precis hur den vill är något av det bästa som finns!

Ni som har ett radhus vet att man måste klippa häcken på ett särskilt sätt för att den inte ska vara en trafikfara och vidare så vet ni också att det är på det viset att många andra växter man har också måste trimmas på ett sätt som man helt slipper när man bor för sig själv på landet och det vill man ju såklart!

Vad mer är det då som är härligt med att leva på landet? Enligt mig så handlar det mycket om det jag precis omtalat då det är just friheten både för en själv och för växterna som gör att det är så behagligt att vara på landet. Jag älskar också det faktum att man kan plocka av sina egna äpplen och plommon och att man kan plantera vinbär, jordgubbar, potatis med mera så att man kan vara nästan helt självförsörjande!