En av fördelarna med att bo på landsbygden är att det ofta är långt till närmsta granne. Detta gör att du kan väsnas och göra lite mer ”vad du vill”. Jämfört med en lägenhet i ett lyhört hus i stan är skillnaderna enorma.

Några klassiska fördelar folk som bor på landet kan dra del av är:

  • Spela okristligt hög musik
  • Ha stora ”galna” fester
  • Gå ut och hämta posten naken (OBS, inte om grannarna har insyn med kikare)

Men en annan sak som vi nyligen kommit på är att man kan installera ett riktigt ”hardcore gym” i en gammal lada eller liknande. Visst det går att göra i en källare på en villa också, men fördelen med en lada/uthus är att du knappast bryr dig om golvet. Det kanske till och med bara är någon form av stampat jordgolv, och då kvittar det ju helt och hållet! Att släppa tunga vikter från höga höjder har nämligen en tendens att skada golv… Fråga bara vilken gymägare som helst.

lada med en eleiko skivstång änsålänge

Jag personligen tycker om vanliga styrkelyft övningar, men även klassiska strongman grenar. Ute på landsbygden är det inte direkt svårt att hitta en stor tung sten att träna med eller liknande. Jag håller faktiskt på att planera ett mindre gym i mina föräldrars gamla lada som ligger helt avskilt. Där är det stampat jordgolv och ingen som stör sig om man skriker högt vilket jag älskar att göra. Jag har nyligen köpt en eleiko stång och att släppa den på ett relativt mjukt jordgolv lär ju vara mycket mer skonsamt än om det hade varit betonggolv som det ofta är i ladugårdar.

Jag planerar ett flytta ut min eleiko skivstång i dagarna och senare köpa en ställning. Sen har jag tänkt leta upp lite ”bautastenar”, gärna så runda som möjligt, för att öva strongman upplyft på bord. Sen ska jag även se om jag kan få ett gammalt traktordäck av min far, vilket är en klassisk och rolig strongmanövning. Vidare tankar är farmers walk , men för det kan jag nöja mig med ett par tunga hantlar till och börja med.

Tankarna är i alla fall många och möjligheterna obegränsade! Vem vet, om några år kanske jag har betalande medlemmar på mitt ”bondgårds-gym” haha.