Efter det att en av mina stadsråttor till vänner kom och hälsade på mig här hemma så fick han ett verkligt sug efter att flytta ut på landet och det tycker jag är himla bra! Som ni vet så anser jag att det är toppen att bo på landet, men det finns mycket som man bör ha i åtanke innan man flyttar ut på landet. Min kompis fattade nog inte riktigt vad det innebär, så jag föreslog att han skulle stanna här hos mig i några veckor först innan han började leta efter ett eget hus att köpa. Det blev en intressant upplevelse som vi nog båda kommer att sent förglömma!

Först och främst var det ju det här med snus… man måste köpa med sig mer än en dosa snus, gärna en stock, när man inte har dygnet runt öppna butiker runt hörnet. Det var det första problemet, men det är ju lätt att fixa. Det märktes också att han inte var van att handla mat för en längre tid och det enda han hade hemma i sin storstads-frys var glass. Nu fattade han att det också skulle behövas mat så att man slipper åka in till affären så fort man blir hungrig.

Att det var tyst och mörkt och att det finns en väldig massa småkryp och grejer på landet var nästa chock och detta gillade han inte alls till en början, men han lärde sig att strunta i det och började trivas med det istället. Det tog dock lite tid och det är det jag vill framhålla här! Kom ihåg att kolla upp hur det känns att leva på landet innan du köper ett hus, för det är mycket saker som du inte är van vid som du kommer att möta!